Inred snyggt i det manliga singelhushållet

För de flesta av oss har ordet ungkarlslya en mindre tilltalande klang. Det är lätt att tänka sig en kal bostad med bara de nödvändigaste möblerna sporadiskt utplacerade. Så behöver det emellertid inte vara. Läs vidare för att ta reda på hur du kan skapa en både maskulin och hemtrevlig bostad.

Vacker inredning kan vara enkel och kräver inte speciellt mycket ansträngning. Bara att se till att ha något på väggarna lyfter hemmet oerhört mycket. Hos https://decorofsweden.com/sv-se/posters hittar du mängder med posters. Ett tips är att välja enhetligt, det vill säga posters som går i samma färgskala. Känner du dig osäker är svartvitt alltid ett säkert kort.

Välj en stil

I Sverige handlar vi mer inredning än någonsin trots coronapandemin. Det gör också att utbudet av inredning är väldigt stort, något som lätt blir förvirrande för den oerfarne inredaren. Här gäller det därför att välja en stil.

  • Ett tips är att köpa några inredningstidningar och riva ut sådant som du tycker är snyggt. På så sätt brukar den egna stilen sakta utkristallisera sig.
  • Kanske visar det sig att du verkligen älskar det industriella, eller så faller du hårt för minimalism.
  • När du satt fingret på din egen stil blir det mycket enklare att köpa inredning eftersom urvalet blir smalare.

Frossa i växter

Något som passar i alla bostäder, oavsett inredning, är gröna växter. Du kanske inte behöver inreda i djungel-stil, men några växter ger helt klart ett trevligt intryck. Trots att det råder delade meningar om växterna som luftrenare, är det i alla fall ett faktum att de skapar liv, dynamik och hemtrevnad.

Satsa på textilier

Många så kallade ungkarlslyors stora problem är att de ger ett kalt och kallt intryck. Det är något som du snabbt råder bot på med hjälp av textilier. Placera till exempel några mysiga kuddar i soffan och låt fönstren ramas in av gardiner. Gardiner behöver inte alls ge ett feminint intryck och du väljer dem med omsorg. Vad sägs om sobra gardiner i grå, mörkgrön eller beige sammet? En annan trevlig bieffekt av tjockare gardiner är att de tar upp mycket ljud. På så sätt kan du spela lite högre musik när du myser i din nu hemtrevliga bostad.