Snaggat hår – snyggt sommaren 2018

När sommaren anländer är det många som vill uppdatera sitt utseende. Både med en ny garderob, och en ny frisyr. Här är tips på hur du kan hantera sommarvärmen på ett stilsäkert sätt.

Det spelar ingen roll hur bra uppslag du har – om du inte väljer en bra frisör kommer du ändå att bli missnöjd med resultatet. Därför är det viktigt att du väljer vem som får klippa ditt hår med omsorg. Lyckligtvis finns det många skickliga frisörer därute – vi kan till, till exempel, rekommendera: Headzone stockholm.

Nu är det sommar – rekordvärme – och dags att fälla vinterpälsen. Det kan vara skönt med lite kortare hår under semestertiderna. Och de flesta av oss kan nog komma ihåg hur befriande det var när mamma eller pappa plockade fram trimmern för att snagga av håret på en så fort solen kikade fram. Vi hoppas att du kan få något bättre än en kolloklippning, böjd över handfatet i badrummet. Men snagg är inte nödvändigtvis en dålig idé – snagg har alltsedan fjolåret varit hett bland det vackra folket. En lättskött icke-frisyr som istället lyfter fram dina ansiktsdrag och din käklinje.

När är det dags för återbesök hos frisören?

Nu kanske du frågar dig: hur lång tid tar det innan jag måste snagga mig igen? Det finns få saker som är så obekväma som den där mellanlängden då snagget vuxit ut en bit, men inte tillräckligt för att bli en riktig frisyr. Svaret på frågan varierar beroende på hur fort ditt hår växer, och hur känslig du är, men en generell riktlinje är 2 – 4 veckor. Väntar du längre än så riskerar du att se lite ovårdad ut.

Tycker du snagg känns tråkigt? Kom ihåg: snagg behöver inte alltid se likadant ut. Här kan du se olika variationer av snagg. Är du för emotionellt fäst vid din cropped frisyr, med olika längder, för att helt kunna lämna den bakom dig? I videon nedan kan du se exempel på hur man kan få till olika nivåer och skuggningar i sitt snaggade hår: