Maximera din träning med olika Fitbit-armband

För dig som lyfter skrot på gymmet är det alltid viktigt att hålla koll på både dagsformen och resultaten. Det gör träningen både roligare och effektivare. Av den anledningen väljer många idag att skaffa en Fitbit som registrerar hur du mår och hur mycket du tränar såväl som antalet timmar sömn, kaloriförbrukning och vikt.

Beroende på vilken typ av träning du framförallt sysslar med kan du välja bland flera modeller som fokuser på olika aspekter. Om du tränar kondition är det till exempel kul med en GPS-funktion som låter dig se på kartan var du springer medan du som styrketränar mycket säkert vill ha koll på pulsen och antalet aktiva minuter. Det är också bra att ha olika armband till din fitbit så att du dels får ut max av träningen, dels har en snygg accessoar var du än befinner dig.

Välj armband som passar styrketräningen

Så hur kan armbandet till din aktivitetsklocka påverka träningen? Det går till på flera sätt. Först och främst måste själva mätaren kunna fungera optimalt. Medan en snygg kedja som sitter lite lösare fungerar bra om du bara vill registrera antalet steg du tar under arbetsdagen behöver du ett lite mer tättslutande armband som sitter bekvämt för korrekt tid- och pulsmätning under styrketräningen. Du kommer också svettas mycket, och därför behöver du ett material som snabbt stöter bort svett och fukt. För att undvika hudutslag och eksem är det viktigt att du håller huden torr efter att ha svettats eller duschat, och genom att byta armband efter träningen blir det lätt som en plätt.

Något så enkelt som att bära ett armband som du gillar till din Fitbit kan också fungera motiverande. För många människor är det svårt att hålla motivationen uppe och då är det smart att ta till några av de tips och tricks som finns för bättre träningsrutiner vilket din Fitbit verkligen kan hjälpa till med. När du sätter på sig ett snyggt träningsarmband kommer du genast in i det mindset som får dig att vilja ge järnet.