Håll nyårslöftet!

Nyårslöften

Jag hittade nyligen statistik som säger att bara en femtedel av de som har avgett ett nyårslöfte lyckas hålla det fram till 1 februari. Med tanke på att det vanligaste nyårslöftet är att börja träna är det inte konstigt att det är glesare på gymmen. Hur ska du göra, för att inte bli en av de som ger upp?

Varför lyckas så många som har som nyårslöfte att börja träna inte hålla det? En anledning kan vara att de sätter för ambitiösa mål. Att träna tre gånger i veckan låter kanske inte så mycket, men för den som inte har tränat tidigare är det ganska mycket. Då är det bättre att sätta som mål att träna två gånger i veckan, till att börja med. Det räcker för att nå resultat, och det är lättare att hitta tid för det i vardagen. När du börjar tycka att det är kul att träna kommer det att vara enkelt att öka till tre gånger i veckan, eller kanske rent av fyra gånger.

Om du tycker det är svårt att komma igång, bestäm att du ska ge dig själv en belöning efter exempelvis sex veckor, om du har tränat så många gånger som du bestämt i förväg. Det tipset har jag hämtat härifrån.