Inred trendigt som kille

Som ung kille kan det vara svårt att inreda sin första bostad. Att inreda är något som många stämplar som ”feminint” och därför är det många killar som gärna avstår och struntar i hur det ser ut hemma. Samtidigt vill många bo i en miljö som de trivs i utan att det stämplas som ”ungkarlslya”.

När det kommer till inredning finns det egentligen inga reglar. Alla får bestämma helt själva hur de vill ha det hemma. Med det sagt finns det vissa generella regler som är bra att hålla sig till för att ge hemmet en inbjudande look. Att köpa snygga överkast är bland annat ett enkelt sätt att skapa ett trivsamt intryck i sovrummet. Vilket överkast du väljer sätter tonen i sovrummet. Med ett stilrent överkast kan du öka mysfaktorn i ditt sovrum och göra det mer inbjudande.

Detta ska du undvika

Någonting som är vanligt i maskulina ungkarlslyor är mörka färger och mycket föremål i gråskalor. Andra vanliga inredningsdetaljer är storstadstavlor, tomma fönster utan gardiner, stökiga hyllor med små pryttlar och lagtröjan på väggen. Förövrigt är det vissa specifika lampor, bord och andra inredningsdetaljer som många killar verkar dras till. För att minimera ungkarlslya-looken är det bäst att försöka inreda mer originellt och med omtanke.

Inred så här för att undvika ungkarlslya-looken

För att få en harmonisk helhet i hemmet är det viktigt att inreda med eftertanke. För att undvika ungkarlslya-looken är det bra att styra undan från allt för mörka färger. Introducera lite ljusare och fräscha färger. Försök hålla alla smågrejer borta från öppna ytor så som bord och hyllor. Organisera dina saker i lådor istället och ta fram de när du vill visa upp eller använda något. På så sätt håller du det mer städat och rent i ditt hem. För att göra ditt hem mer hemtrevligt är det också bra att försöka fylla väggarna. Inred med stilrena väggdekorationer för att ge bostaden en mer ombonad look. Att inreda med speglar är ett sätt som du kan skapa mer rymd i rummet på samtidigt som det fyller väggutrymme. Välj en färgskala som passar dig och din personlighet och använd dig av den när du inreder ditt hem. Genom att hålla dig till en färgskala kan du skapa en fridfull tråd genom hela ditt hem och på så sätt få det att se mer inbjudande ut.