Ta hand om dig själv i höst

höst mysa

Hösten är här, med kalla vindar, regn och låga temperaturer. Se till att mysa inomhus när det är kallt ute, med te, bäddvärmare och doftljus är du en lång bit på rätt väg.

Höstmysa är ett begrepp i Sverige, som säkerligen inte finns på andra språk. Det är en sån stor del av livet på våra nordliga breddgrader att tända ljus, värma oss med filt och titta på en bra serie på tv:n när mörkret lägger sig. På Fyndiq hittar du allt för höstmyset, som stilrena tekannor i glas, värmefiltar, doftljus och produkter som badbomber att lägga i badkaret.

Hösten inträde och aktiviteter

När vet du egentligen att det är höst? På SMHI definieras höstens ankomst på följande sätt:

Om dygnsmedeltemperaturen är lägre än 10°C fem dygn i följd, säger vi att hösten anlände det första av dessa dygn. Även om det blir en återgång till högre temperaturer därefter så räknas det fortfarande som höst – SMHI

När det blir kallare ute och du har förberett dig med rätt kläder och prylar finns det många saker du fortfarande kan ägna dig åt utomhus. I en artikel i Aftonbladet tipsas det om at du inte minst kan hänga med alpackor, promenera på vackra kyrkogårdar och njuta av höstskruden på träden, besöka en skördefest och äta gott av de grönsaker, frukt, sylt och honung som finns att köpa i stånden. Fler tips är att vandra i fjällen, testa ett nytt fik att dricka varm choklad på, eller att besöka en nöjespark under Halloween för att få rysa lite. Andra råd i artikeln är att plocka svamp och vara ute i naturen så mycket som möjligt, eftersom det är så vackert när alla löv får starkt, röd och gul färg.